Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

  • Alle
  • Analyses
  • Artikel
  • Beurs vandaag
  • Fundamentele analyse

Fundamentele analyse

Adidas

Adidas kan andermaal melden dat het meer geld ontvangt uit de verkoop van de Yeezy-schoenen en dat de ook de retroschoenen, zoals bijvoorbeeld de Samba, het op dit moment erg goed doen. Dat is belangrijk, want over de opbrengst van de Yeezy-collectie behaald men geen marge. Wel lijkt Adidas veel meer te ontvangen voor de voorraad dan eerder gevreesd werd. Ieder kwartaal kan men zo de operationele winstverwachting naar boven bijstellen.​​​

Lees meer

Fundamentele analyse

Booking Holdings

Booking Holdings rapporteerde sterke omzetcijfers, gedragen door vrijwel alle activiteiten van het concern. De tweecijferige omzetgroei resulteerde in een flinke winstsprong. Het concern vergroot zijn winstgevendheid ten opzichte van zijn concurrenten. Het zal niet lastig zijn om de verwachtingen waar te maken, met een keur aan sportevenementen die in de komende maanden plaatsvinden in Europa.

Lees meer

Fundamentele analyse

Sanofi

Sanofi is bezig met een herstructurering, waarbij het de afgelopen jaren de marges en de vrije kasstroom heeft verbeterd. Bovendien stijgen de verkopen van het medicijn Dupixent (behandeling van astma, maar ook eczeem) sterk. Wel kwam het concern onlangs met een winstwaarschuwing, voornamelijk door hogere kosten bij de R&D-afdeling. Daardoor is de consensusverwachting voor 2024 flink naar beneden bijgesteld. Het dividendrendement bedraagt 4,1%.

Lees meer

Fundamentele analyse

Prosus

Dankzij actief beheer van de portefeuille zijn de meeste e-commercebedrijven in Prosus’ portefeuille dicht bij een break-evenpunt. De simplificering van de bedrijfsstructuur heeft daaraan zeker bijgedragen, terwijl het inkoopprogramma van eigen aandelen de intrinsieke waarde per aandeel aanjaagt. Maar nog steeds zijn de resultaten erg afhankelijk van wat het belang in Tencent doet.

Lees meer

Fundamentele analyse

Philips

Een herstructurering van Philips heeft geleid tot een bedrijf met een focus op medische technologie en consumentenelektronica. Het concern staat echter onder druk, vooral door een terugroepactie van slaapapneu-apparaten en knelpunten in de toeleveringsketens. Het heeft daardoor al meerdere winstwaarschuwingen moeten geven. Het concern heeft twee grote ontslagrondes aangekondigd om de kosten structureel te verlagen.

Lees meer

Fundamentele analyse

Genmab

Genmab is een biofarmaceutisch bedrijf met specialistische kennis op het gebied van kankermedicijnen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook grote successen geboekt met de ontwikkeling daarvan. De waardering van het aandeel is fors hoger dan het sectorgemiddelde, maar de verwachte winstgroei is dat ook.

Lees meer

Fundamentele analyse

TotalEnergies

TotalEnergies heeft een relatief laag break-evenpunt ten opzichte van de olieprijs en een dividendrendement van 4,9%. Ook heeft het een relatief lage schuldpositie en een sterke focus op kostenbesparingen. Het concern heeft, in tegenstelling tot BP en Shell, geen dividendverlaging doorgevoerd in 2020.

Lees meer

Fundamentele analyse

Nvidia

Nvidia is, na een aantal jaren van zeer sterke groei, een van de grootste halfgeleiderbedrijven ter wereld geworden. Het bedrijf ontwerpt en verkoopt grafische kaarten (GPUs), populair voor toepassingen in datacenters en gaming. Met name de AI-component is de aanjager van de extreme groei geweest in de afgelopen kwartalen. In die context is de waardering niet extreem hoog te noemen.

Lees meer

Fundamentele analyse

Novartis

Novartis is lager gewaardeerd dan het gemiddelde van de farmaceutische sector, wekt een sterke vrije kasstroom op en heeft een solide balans. Analisten verwachten dat de winst de komende jaren gemiddeld met 8,7% per jaar stijgt. Bovendien is het dividendrendement aantrekkelijk. ​​​​​

Lees meer