Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

  • Alle
  • Analyses
  • Artikel
  • Beurs vandaag
  • Fundamentele analyse

Fundamentele analyse

DSM-Firmenich

DSM Firmenich profiteert van de omvorming van zijn productenportefeuille van minder petrochemie naar meer voeding. Dit maakt de omzet minder gevoelig voor de economische cyclus en stabiliseert de marges. Door de fusie met Firmenich en het afstoten van de materialentak heeft DSM een definitieve stap gezet in de transformatie naar een ingrediënten-, geur- en smaakstoffenconcern. De nieuwe combinatie kan nieuwe, geïntegreerde oplossingen bieden aan klanten en ondertussen kosten- en omzetsynergiën realiseren. Efficiënter dus, maar ook betere diensten die zullen zorgen voor meer druk op de concurrentie. ​​​​​​​

Lees meer

Fundamentele analyse

KPN

KPN heeft een sterke marktpositie in het hogere telecomsegment. De succesvolle uitbreiding van het glasvezelnetwerk en de glasvezel-joint venture met APG (Glaspoort) kunnen bijdragen aan uitbreiding van marktaandeel en een hogere omzet per gebruiker. De operationele trends zijn bemoedigend: er is sprake van omzetgroei bij de mobiele diensten van de consumentendivisie, gezonde abonneegroei bij mobiel en – na jaren van krimp – voor het eerst weer omzetgroei bij de zakelijke diensten. De kans dat KPN wordt overgenomen is aanzienlijk afgenomen, maar KPN lijkt goed gepositioneerd om in de toekomst op eigen kracht aandeelhouderswaarde te creëren. De waardering is wel aan de hoge kant in vergelijking met de Europese telecomsector.

Lees meer

Fundamentele analyse

Genmab

Genmab is een biofarmaceutisch bedrijf met specialistische kennis op het gebied van kankermedicijnen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook grote successen geboekt met de ontwikkeling daarvan. De waardering van het aandeel is fors hoger dan het sectorgemiddelde maar de verwachte winstgroei ook.

Lees meer

Fundamentele analyse

ASR Nederland

ASR Nederland (ASR) staat bekend als een stabiele verzekeraar, die zich volledig richt op de Nederlandse verzekerings- en pensioenmarkt. In oktober 2022 werd bekend dat ASR de Nederlandse activiteiten van Aegon overneemt. Daardoor wordt ASR de Nederlandse nummer één in de pensioenmarkt en de nummer twee op het gebied van levensverzekeringen. Het bedrijf keert een aanzienlijk deel van de winst uit en verhoogde het dividend sinds de beursintroductie (2016) jaarlijks met ongeveer 10%. Sinds maart 2023 maakt ASR deel uit van de AEX-index.

Lees meer

Fundamentele analyse

Umicore

De vraag naar batterijmaterialen zal de komende jaren waarschijnlijk versnellen door de toenemende vraag naar elektrische auto's. Umicore's unieke positie als producent van batterijonderdelen en recycler van de benodigde grondstoffen maakt dat het bedrijf hiervan kan profiteren. Hogere edelmetaalprijzen en herstel in de automotivesector hebben vorig jaar de resultaten ondersteund. De prijsontwikkeling van edelmetalen stabiliseert echter en verslechterende economische vooruitzichten kunnen zorgen voor druk op de verkoop van katalysatoren en kathodes. De concurrentie in de kathodemarkt is bovendien stevig, vooral vanuit China. Umicore wil zich gaan onderscheiden met kathodes die zijn gebaseerd op een hoog percentage mangaan. Het succes daarvan is echter onzeker. Met de nieuwe strategische plannen zet Umicore volgens ons de juiste stappen, maar deze gaan wel gepaard met hoge investeringen en verslechterende schuldverhoudingen.

Lees meer

Fundamentele analyse

UCB

UCB is een biofarmaceutisch bedrijf waarvan in 2023 belangrijke pijplijnupdates worden verwacht. De waardering van het concern ligt boven het sectorgemiddelde en de vrije kasstroom en balans zijn sterk. De gemiddelde groei voor de komende jaren ligt boven het sectorgemiddelde, maar is wel afhankelijk van de lancering van bimekizumab in de VS. Het bedrijf heeft een duurzaam profiel.

Lees meer

Fundamentele analyse

NN Group

NN Group (NN) is vooral in Nederland actief en heeft een sterke marktpositie in zowel het levens- als schadeverzekeringssegment en profiteert vooral via eerstgenoemde van de gestegen rente. Sinds de inlijving van Delta Lloyd werkt NN Group (NN) aan het verlagen van de kosten en het inpassen van de nieuwe bedrijfsonderdelen, waaronder Vivat schade. Hiervan beginnen de resultaten duidelijk zichtbaar te worden. NN heeft een bovengemiddeld dividendrendement en noteert tegen een korting ten opzichte van de index van Europese verzekeraars.

Lees meer

Fundamentele analyse

Sanofi

Sanofi is bezig met een herstructurering, waarbij het concern de afgelopen jaren de marges heeft verbeterd, de vrije kasstroom heeft verbeterd en een sterke groei heeft laten zien bij de verkopen van het medicijn Dupixent (behandeling van astma, maar ook eczeem). De verwachting is dat die sterke groei in de komende jaren zal aanhouden. De gemiddelde verwachte winstgroei komt uit op 6,7% en de waardering ligt onder het gemiddelde van de farmaceutische sector. Het dividendrendement komt uit op 3,44%.

Lees meer

Fundamentele analyse

TotalEnergies

TotalEnergies heeft een relatief laag break-evenpunt ten opzichte van de olieprijs en een dividendrendement van 4,8%. Ook heeft het een relatief lage schuldpositie en een sterke focus op kostenbesparingen. Het concern heeft, in tegenstelling tot BP en Shell, geen dividendverlaging doorgevoerd in 2020.

Lees meer