Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

  • Alle
  • Analyses
  • Artikel
  • Beurs vandaag
  • Fundamentele analyse

Fundamentele analyse

TotalEnergies

TotalEnergies heeft een relatief laag break-evenpunt ten opzichte van de olieprijs en een dividendrendement van 5,1%. Ook heeft het een relatief lage schuldpositie en een sterke focus op kostenbesparingen. Het concern heeft, in tegenstelling tot BP en Shell, geen dividendverlaging doorgevoerd in 2020.

Lees meer

Fundamentele analyse

Randstad Holding

Na het dieptepunt van de pandemie, wist Randstad de verwachtingen van analisten steeds te overtreffen. Randstad heeft dan ook marktaandeel veroverd, doordat het sneller herstelde dan concurrenten. Maar de zwakke economische groeivooruitzichten maakten ons in de afgelopen kwartalen negatiever. Het moment lijkt te naderen om wat positiever (neutraler) te worden, omdat de economie gemiddeld beter blijft draaien dan verwacht. We vinden dat nu echter nog iets te vroeg. ​​​​​​​​​​​​​​

Lees meer

Fundamentele analyse

RELX

De digitalisering van de content heeft RELX geen windeieren gelegd. Het concern heeft daardoor een constante kasstroom, omzet en winst gekregen. Ook wordt RELX een steeds dominantere speler als dataleverancier en het aanbieden van analysetools, waarbij kunstmatige intelligentie extra groeikansen biedt. Dit ondersteunt de sterke kasstroom bij de drie grootste divisies. Het herstel van de evenementendivisie gaat bovendien sneller dan verwacht. Dat maakt de relatief lage waardering van het aandeel dan ook aantrekkelijk.

Lees meer

Fundamentele analyse

Vopak

Vopak investeert in nieuwe terminals en IT-systemen, waarmee het de groei weer wil aanjagen. Het opslagbedrijf zet in op meer terminals voor onder andere vloeibaar gas. Wel heeft het concern forse afboekingen moeten melden. De waardering is laag, het dividendrendement bedraagt 4,5%.

Lees meer

Fundamentele analyse

Shell

Shell heeft een relatief laag break-evenpoint ten opzichte van de olieprijs, een sterke vrije kasstroom en een dividendrendement van 4,3%. Het bedrijf heeft goed ingespeeld op de moeilijke omstandigheden in de sector in 2020 met een dividendverlaging en andere kostenbesparingen. De koers-winstverhouding voor 2024 komt uit op 8. Dit is lager dan bij Exxon en Chevron. Gezien zijn sterke vrije kasstroom is Shell in staat om rond de 7% van zijn uitstaande aandelen terug te kopen in het boekjaar 2024.

Lees meer

Fundamentele analyse

Heineken

Helaas is het glas voor Heineken niet halfvol. Wederom doet de grote aanwezigheid van het concern in de opkomende markten de totale cijfers de das om, waarbij opnieuw Vietnam en Nigeria zwak presteren. De eerste vanwege economische problemen in dat land, de tweede omdat de koers van de lokale munt ineenstortte. Dat telde sterk mee in het totaal van €958 mln aan negatieve wisselkoerseffecten. Om toch niet van een halfleeg glas te hoeven spreken, meldde Heineken dat er een verschuiving plaatsvindt van de goedkopere lokale merken naar de duurdere premium biermerken die het concern natuurlijk liever verkoopt.

Lees meer

Fundamentele analyse

Ahold Delhaize

De cijfers van Ahold Delhaize over het vierde kwartaal zagen er zeker niet slecht uit. Vooral de operationele-winstmarge viel op in positieve zin. In Europa was deze hoger dan de laatste kwartalen het geval was en vrijwel in lijn met de verwachting, maar in de VS was de marge bijna een procent hoger dan verwacht. Wat zware kostenbesparingen al niet kunnen doen. De verwachtingen voor dit jaar zijn redelijk in lijn met die van het afgelopen jaar, maar nu zal Ahold het zonder die besparingen moeten doen.

Lees meer

Fundamentele analyse

Unilever

Unilever presteerde in lijn met de zelf afgegeven targets en die van de sell side-analisten. Het bedrijf zit redelijk aan de bovenkant van de verwachtingen, met een gestegen operationele-winstmarge ondanks enkele tegenvallende divisies. De nieuwe ceo vindt dat het concern wel iets beter zijn best mag gaan doen en gaat extra investeren in zijn topmerken, om meer richting de beloofde winstmarge van 20% te gaan. Het eenvoudigste zou zijn om onderdelen van de laag-renderende Food-divisie te verkopen. In dat geval kom je al een stuk dichter in de buurt van die doelstelling.

Lees meer

Fundamentele analyse

KBC Group

KBC Groep (KBC) heeft sterke wortels en een loyale klantenbasis in de thuismarkt, waardoor de bank profiteert van schaalvoordeel en een grote en stabiele depositobasis. In lijn met de Tsjechische en Hongaarse activiteiten – waar renteverhogingen al langer aan de orde zijn – profiteert KBC nu ook in eurolanden van de gestegen rente. De kapitaal- en liquiditeitsposities zijn bovendien zeer sterk. De winstgevendheid van de bank-verzekeraar is vrij hoog in vergelijking met andere Europese banken. Het aandeel noteert tegen een premie in de waardering ten opzichte van de Europese bankensector.

Lees meer