Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

 • Alle
 • Analyses
 • Artikel
 • Beurs vandaag
 • Fundamentele analyse

Beurs vandaag

Inflatie eurozone valt tegen ● productiesector VS koelt af ● chipaandelen gewild

De beurs van 4 maart, 8.45 uur

 • De inflatie in de eurozone is in februari iets langzamer vertraagd dan verwacht
 • Daling ISM Manufacturing-index wijst op afkoelende Amerikaanse productiesector
 • Chipaandelen zijn gewild; Philadelphia Semiconductor-index breekt record
Lees meer

Fundamentele analyse

Aegon

Aegon is een internationaal actieve levensverzekeraar, die het merendeel van de winst realiseert in de Verenigde Staten. Na een historie met wisselvallige resultaten, moet het huidige beleid, gekenmerkt door meer focus, leiden tot stabielere operationele resultaten. De verkoop van de Nederlandse activiteiten biedt ruimte om verder te investeren in de VS en de groeimarkten waarin het actief is. Daarnaast wordt een gedeelte van de opbrengt via een aandeleninkoopprogramma teruggegeven aan de aandeelhouder. In combinatie met het reguliere programma en een hoog dividend, levert dit een aantrekkelijk uitkeringsprofiel op.

Lees meer

Fundamentele analyse

ASR Nederland

ASR Nederland (ASR) staat bekend als een stabiele verzekeraar, die zich volledig richt op de Nederlandse verzekerings- en pensioenmarkt. In oktober 2022 werd bekend dat ASR de Nederlandse activiteiten van Aegon overneemt. Daardoor wordt ASR de Nederlandse nummer één in de pensioenmarkt en de nummer twee op het gebied van levensverzekeringen. Het bedrijf keert een aanzienlijk deel van de winst uit en verhoogde het dividend sinds de beursintroductie (2016) jaarlijks ruim. Sinds maart 2023 maakt ASR deel uit van de AEX-index.

Lees meer

Fundamentele analyse

NN Group

NN Group (NN) is vooral in Nederland actief en heeft een sterke marktpositie in zowel het levens- als schadeverzekeringssegment en profiteert vooral via eerstgenoemde van de gestegen rente. De woekerpolisaffaire hing lang als een baken van onzekerheid boven het aandeel, maar nu er een (lager dan verwachte) schikking is getroffen, kan de focus weer op de bedrijfsactiviteiten. NN heeft een aantrekkelijk uitkeringsprofiel en noteert tegen een korting ten opzichte van de index van Europese verzekeraars.

Lees meer

Fundamentele analyse

AstraZeneca

Farmaciebedrijf AstraZeneca heeft een hoogwaardige productenportefeuille met nieuwe medicijnen die over het algemeen groeien in omzet. Op basis hiervan kan het bedrijf op een lage, dubbelcijferige winstgroei rekenen de komende jaren. Wel heeft het bedrijf tegenvallers uit de productontwikkelings-pijplijn moeten melden. Ook heeft het concern nu al enkele kwartalen hogere kosten dan verwacht. De waardering is lager dan het sectorgemiddelde: 16 maal de verwachte winst in 2024, met een winstgroeiverwachting van 11,4%. Deze winstgroei is verlaagt na de kwartaalcijfers.

Lees meer

Analyses

Olieprijs: brede zijwaartse trend

In januari werd de sinds september vorig jaar dalende kortetermijntrend opwaarts gebroken, nadat opnieuw een belangrijke horizontale langetermijnsteun werd getest rond $66. Is er veel opwaartse potentie?

Lees meer

Beurs vandaag

Inflatie daalt verder in de VS ● S&P 500 bereikt weer nieuwe recordstand ● ‘Goldilocks’ dienen zich aan

De beurs van 1 maart, 8.53 uur

 • In januari vertraagde de favoriete inflatiegraadmeter van de Fed van 2,6% naar 2,4% op jaarbasis
 • Beleggers reageerden enthousiast en tillen de S&P 500-index naar een nieuwe recordstand
 • Zonder recessie, met desinflatie, dalende beleidsrentes en beter dan verwachte winsten: ‘Goldilocks’ dienen zich aan
Lees meer

Beurs vandaag

Inflatie daalt verder in de VS ● S&P 500 bereikt weer nieuwe recordstand ● ‘Goldlocks’ dienen zich aan

De beurs van 1 maart, 8.53 uur

 • In januari vertraagde de favoriete inflatiegraadmeter van de Fed van 2,6% naar 2,4% op jaarbasis
 • Beleggers reageerden enthousiast en tillen de S&P 500-index naar een nieuwe recordstand
 • Zonder recessie, met desinflatie, dalende beleidsrentes en beter dan verwachte winsten: ‘Goldlocks’ dienen zich aan
Lees meer

Fundamentele analyse

Genmab

Genmab is een biofarmaceutisch bedrijf met specialistische kennis op het gebied van kankermedicijnen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook grote successen geboekt met de ontwikkeling daarvan. De waardering van het aandeel is fors hoger dan het sectorgemiddelde maar de verwachte winstgroei ook.

Lees meer