Apple verder omhoog op Wall Street na sterke pc-verkopen

2024-07-10T16:00:29.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Apple ging woensdag verder omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern zag de verkopen van personal computers in het tweede kwartaal met 21 procent stijgen, meldde marktonderzoeker IDC. Apple kende daarmee de sterkste groei onder de wereldwijde pc-fabrikanten. Het aandeel Apple, dat dinsdag al op een nieuw recordniveau sloot, klom bijna 1 procent. Met een beurswaarde van dik 3,5 biljoen dollar is Apple het waardevolste bedrijf op Wall Street.

De totale verkopen van desktops en laptops stegen wereldwijd met 3 procent in het afgelopen kwartaal. Dell Technologies was de enige van de grote pc-fabrikanten die de verkopen zag dalen. Dat aandeel zakte dik 2 procent. Concurrent HP, die de verkopen licht zag stijgen, won 1 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel een fractie hoger op 39.296 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 5589 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,5 procent bij op 18,520 punten. De S&P 500-index en de Nasdaq sloten dinsdag op nieuwe recordniveaus. De S&P 500-index is al zes dagen op rij hoger gesloten. Dat is de langste winstreeks sinds januari dit jaar. Als de index woensdag opnieuw hoger weet te eindigen dan is dat de langste winstreeks sinds november vorig jaar.

Tesla in de plus

Beleggers letten verder nog op de verklaring die Jerome Powell zal afleggen voor het Huis van Afgevaardigden. Dinsdag zei de Amerikaanse centralebankpresident al tegen de Senaat dat de argumenten voor een renteverlaging in de VS sterker worden. Volgens Powell is de Amerikaanse economie niet langer oververhit en is de arbeidsmarkt aanzienlijk afgekoeld. Ook de situatie rond de inflatie verbeterde volgens Powell in de afgelopen maanden. De hardnekkige inflatie weerhield de Fed er tot nu toe van de rente te verlagen. Donderdag komen nieuwe inflatiecijfers van de VS naar buiten.

Tesla noteerde 0,2 procent in de plus. De kenners van de banken Goldman Sachs en HSBC verhoogden hun koersdoelen voor de fabrikant van elektrische auto's. Tesla steeg een dag eerder al 3,7 procent en boekte daarmee de tiende dagwinst op rij. Sinds de laatste verliesdag op 24 juni is het aandeel al met ruim 40 procent gestegen. Voor het hele jaar staat Tesla op een bescheiden koerswinst van 5,6 procent.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.