Reuters: principeakkoord over staatssteun Siemens Energy

2023-11-09T17:02:17.000+01:00

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering heeft een principeovereenkomst gesloten over financiële hulp aan Siemens Energy, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De Duitse fabrikant van energietechnologie vroeg eerder om staatssteun voor zijn verlieslatende tak voor windturbines. Siemens Energy wil miljarden euro's aan kredietgaranties voor projecten.

De grootste aandeelhouder van Siemens Energy, het voormalige moederbedrijf Siemens, is volgens bronnen van Reuters ook bereid een deel van de garanties op zich te nemen. Eerder voerde de Duitse bondskanselier Olaf Scholz de druk op het industrieconcern op om ook hulp te bieden.

Siemens Energy waarschuwde eerder dit jaar voor problemen bij zijn windturbinetak Siemens Gamesa, dat door hoge kosten voor het oplossen van technische problemen een recordverlies leed in het afgelopen kwartaal. De bredere windmolenindustrie heeft het lastig door tegenvallende orders en stijgende kosten voor onder andere grondstoffen en het afsluiten van leningen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.