Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

  • Alle
  • Analyses
  • Artikel
  • Beurs vandaag
  • Fundamentele analyse

Analyses

AEX: blow-off beweging in eindfase?

Na de beperkte terugval aan het begin van dit jaar startte medio januari een zeer krachtige opgaande beweging; naar mijn mening een ‘blow-off’-beweging.

Lees meer

Analyses

Het verloop van de Hang Seng China Enterprises-index

Om zicht te hebben op de Chinese markt maken we gebruik van de Hang Seng China Enterprises-index, die sinds begin 2021 een dalende trend laat zien.

Lees meer

Analyses

AEX: Veel risicosignalen in de markt

Na de recente neerwaartse doorbraak onder de steile stijgende bodemlijn (sinds oktober vorig jaar) zien we een patroon van lagere kortetermijntoppen ontstaan.

Lees meer

Analyses

Bitcoin: tijd voor een correctie

Sinds oktober vorig jaar heeft de Bitcoin een enorme stijging doorgemaakt binnen de grenzen van de brede stijgende trend van $25.000 tot bijna $48.000.

Lees meer

Analyses

Nasdaq: dubbele top en omkeerpatroon

In de afgelopen twee maanden heeft de Nasdaq 100-index een stijging laten zien van bijna 3.000 punten. Toch lijkt er een top te zijn gevormd aan het einde van 2023.

Lees meer

Analyses

AEX: dubbele top in de maak?

In twee maanden tijd werd de gehele neerwaartse beweging vanaf de juli-top (van 794 naar 711) weer ongedaan gemaakt. Is er sprake van een nieuwe bullmarkt? Naar mijn mening niet, maar er is wel een nieuwe technische situatie.

Lees meer

Analyses

Olieprijs: tijdelijk herstel mogelijk

Sinds de top van eind september bij $95 is de olieprijs in een krachtige neerwaartse beweging fors teruggevallen. Hij nadert daarbij een aantal belangrijke steunpunten die kunnen zorgen voor een (tijdelijke) opleving.

Lees meer

Analyses

10-jaarsrente VS: correctieve fase

De 10-jaarsrente in de VS bevindt zich in een forse, maar normale correctieve fase. Deze bewegingen vinden plaats in de stijgende langetermijntrend.

Lees meer

Analyses

S&P 500: krachtig herstel, euforie?

Het herstel in de maand november was aanzienlijk krachtiger dan ik had voorzien, waarbij de eerdere top uit juli bij 4.607 al bijna werd getest. Hoe nu verder?

Lees meer