Klimaatactivisten blokkeren parkeergarages van ING

2024-02-26T09:16:33.000+01:00

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

Extinction Rebellion zegt dat activisten slagbomen hebben vastgezet en zich aan het beton hebben vastgeplakt. Ook delen ze flyers uit aan medewerkers van ING. De activisten willen dat ING per direct stopt met alle financiering van en dienstverlening aan de fossiele industrie.

ING heeft in Amsterdam-Zuidoost meerdere kantoren en dus ook meerdere parkeergarages. Extinction Rebellion zegt zelf dat er bij drie garages van ING actie wordt gevoerd. De laatste tijd voeren activisten van de organisatie vaker actie. Afgelopen weekend was er ook weer een blokkade van snelweg A10.

'Onrealistische eisen'

ING reageert met de opmerking dat iedereen het recht heeft op vrije meningsuiting en het recht om te protesteren, dus ook Extinction Rebellion. "Maar we vinden hun aanpak, waarbij ze hun acties gebruiken om hun wil op te leggen onacceptabel, vooral als het gaat om verstoring, het veroorzaken van schade of zelfs intimidatie van ING-medewerkers, onze klanten en de samenleving als geheel."

Volgens ING is klimaatverandering "een van 's werelds grootste uitdagingen". "Net als Extinction Rebellion zijn wij bezorgd over klimaatverandering en de gevolgen ervan. Wij nemen maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan, maar zijn het niet eens met de onrealistische eisen van Extinction Rebellion."

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.