ASML wil zich in regio Eindhoven voorbereiden op groei chipsector

2024-04-22T15:45:25.000+02:00

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML wil in de regio Eindhoven uitbreiden met het oog op de toekomst. Het bedrijf verwacht dat de chipindustrie wereldwijd de komende jaren heel snel zal groeien. Om daarop voorbereid te zijn wil ASML op de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC) rond 2030 een vestiging hebben waar capaciteit is voor 20.000 werknemers.

De onderneming doet nog onderzoek naar de haalbaarheid van die maandag uitgesproken intentie. "Maar we hebben wel echt een voorkeur voor die locatie", legt een woordvoerster uit. ASML wil het liefst zo dicht mogelijk bij de bestaande locaties in Veldhoven uitbreiden.

ASML telt in Nederland momenteel bijna 23.000 werknemers. Nog niet zo lang geleden dreigde ASML voor verdere groei buiten Nederland te gaan kijken, omdat het vestigingsklimaat hier te ongunstig dreigde te worden. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 42.000 mensen in dienst.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.