Autofabrikanten verkopen een tiende meer auto's in EU

2024-03-21T08:07:52.000+01:00

BRUSSEL (ANP) - Autofabrikanten hebben vorige maand in de Europese Unie 10 procent meer personenauto's verkocht dan een jaar eerder. Daarbij kromp het marktaandeel voor benzine- en dieselauto's licht, maakt de Europese brancheorganisatie ACEA bekend.

Het aantal verkochte elektrische auto's steeg iets minder hard dan de totale automarkt. Toch bleef het marktaandeel van dit type voertuig gelijk. Van alle nieuwe auto's was 12 procent een stekkerauto, net zoals een jaar eerder.

Het marktaandeel van diesel- en benzineauto's kromp in een jaar tijd juist van bijna 52 procent tot iets meer dan 48 procent. Bijna drie op de tien verkochte auto's waren vorige maand hybrides, die zowel op fossiele brandstof als elektriciteit kunnen rijden.

In totaal werden 883.608 personenwagens geregistreerd. Autoconcern Volkswagen, waar ook merken als Audi, Seat, en Skoda onder vallen, was marktleider met bijna 256.000 verkochte auto's.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.