KLM schrapt vluchten vanwege oorlog in Nagorno-Karabach

2023-09-19T22:43:37.000+02:00

AMSTELVEEN (ANP) - KLM schrapt vluchten vanwege de oorlogsuitbraak in Nagorno-Karabach. De maatschappij heeft besloten voorlopig uit voorzorg niet meer door het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan te vliegen. Daardoor konden er dinsdag meteen vijf vluchten naar Azië niet doorgaan.

Het gaat om de vluchten van Amsterdam via Taipei naar Seoul en van Amsterdam naar Hongkong, Beijing en Tokio. Volgens KLM was de KL863 naar Tokio al onderweg. Die moest terugkeren naar Amsterdam. Volgens flightaware.com vloog het toestel al boven de Zwarte Zee. Wanneer KLM de vluchten weer kan uitvoeren is nog niet duidelijk.

Azerbeidzjan viel dinsdag Nagorno-Karabach aan, een Azerbeidzjaanse regio waar voornamelijk Armenen wonen. KLM wil geen risico lopen en benadrukt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. In 2014 werd vlucht MH17 van Malaysia Airlines nog neergehaald boven oorlogsgebied in Oekraïne. Bij die ramp kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie veel Nederlanders.

KLM probeert de totale impact van de nieuwe maatregelen nog in kaart te brengen en zegt klanten zo snel mogelijk te informeren. "We realiseren ons dat er veel vragen zijn die we nu nog niet kunnen beantwoorden. Zodra er meer zicht is op de impact van dit besluit en er meer duidelijkheid kan worden gegeven, dan zal dit via de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd worden."

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.