Pfizer hoger op Wall Street, ondanks winstwaarschuwing

2023-10-16T16:06:08.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Pfizer was een opvallende stijger maandag op de aandelenbeurzen in New York, ondanks dat de farmaceut opnieuw zijn winstverwachting voor het gehele jaar had verlaagd. Het concern waarschuwde voor veel lagere verkopen van zijn coronavaccin en Paxlovid, een medicijn voor de behandeling van patiënten met Covid-19.

Veel beleggers hielden hier echter al rekening mee, het aandeel Pfizer klom 2,9 procent. In augustus schroefde Pfizer ook al de jaarverwachtingen terug door tegenvallende verkoopvooruitzichten van zijn coronamiddelen. BioNTech, de Duitse biotechnoloog waarmee Pfizer samen zijn coronavaccin heeft ontwikkeld, ging wel omlaag. Het aandeel verloor 6,6 procent.

Beleggers hielden vooral de strijd in Israël en de Gazastrook in de gaten, in afwachting van een Israëlisch grondoffensief tegen Hamas in de regio. De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde dat Israël een grote fout zou maken als het land de Gazastrook opnieuw zou bezetten. Biden vindt wel dat Hamas uitgeschakeld moet worden, maar dat er ook een pad moet zijn naar een Palestijnse staat.

Cijferseizoen

Verder werd uitgekeken naar het vervolg van het cijferseizoen, dat vrijdag werd afgetrapt met sterke resultaten van de Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup. Later deze week komen onder meer Goldman Sachs, Bank of America, Tesla en Netflix met cijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,7 procent hoger op 33.901 punten. De bredere S&P 500 won 0,5 procent op 4.351 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omhoog tot 13.470 punten.

Manchester United

Apple daalde 0,9 procent. Volgens persbureau Bloomberg vallen de verkopen van de nieuwe iPhone 15 in China tegen. Ook analisten van Jefferies schreven dat de verkopen van de iPhone 15 in China achterblijven bij de onlangs gelanceerde smartphone Mate 60 Pro van het Chinese Huawei.

Lululemon steeg 7,7 procent. Het sportmerk wordt vanaf woensdag opgenomen in de S&P 500-index en neemt de plaats in van Activision Blizzard, het gamebedrijf dat wordt overgenomen door softwareconcern Microsoft.

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een beursnotering heeft in New York, kelderde 11 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat de investeerdersgroep uit Qatar zijn bod heeft ingetrokken op de club van de Nederlandse trainer Erik ten Hag.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.