VodafoneZiggo verliest opnieuw klanten bij vast internet

2024-02-16T09:14:06.000+01:00

UTRECHT (ANP) - Telecombedrijf VodafoneZiggo heeft in het vierde kwartaal van 2023 opnieuw klanten verloren bij vast internet. Dat komt vooral door de sterke concurrentie op dat vlak doordat bedrijven als KPN, Delta en Odido met glasvezel komen. In het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg de daling van het aantal huishoudens met breedbandaansluitingen 31.000. Volgens het bedrijf is dat wel een verbetering ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Over heel 2023 raakte het bedrijf 100.000 klanten kwijt bij vast internet. "De concurrentie op vast breedband is onverminderd stevig en dit zal ook de komende jaren zo blijven", zei financieel directeur Ritchy Drost van VodafoneZiggo in een toelichting op de resultaten.

VodafoneZiggo groeide wel opnieuw in de mobiele markt en bleef sterk presteren in de zakelijke markt. Het aantal mobiele abonnementen groeide in het vierde kwartaal met 40.000. Het aantal zakelijke breedbandklanten groeide afgelopen kwartaal met 5000.

Doelen gehaald

Het bedrijf heeft volgens de financieel topman in 2023 ook alle financiële doelen gehaald. "In het vierde kwartaal hebben we een eindsprint ingezet. Hierin realiseerden we 4,5 procent omzetstijging. Daarmee werd dit ook het beste omzetkwartaal van 2023, maar bovenal het kwartaal met het hoogste groeipercentage voor VodafoneZiggo sinds de start van de joint venture in 2017", aldus Drost.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op ruim 1 miljard euro. Over het hele jaar groeide de omzet met 1,2 procent tot meer dan 4,1 miljard euro. De winst, gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen, daalde in 2023 met 4,8 procent naar 1,8 miljard euro.

Verwachtingen

Vooruitkijkend stelt Drost dat 2024 een mooi jaar gaat worden voor de klanten van het bedrijf. "Vanaf komend voetbalseizoen heeft Ziggo Sport de exclusieve uitzendrechten van het UEFA Europees voetbal. Daar kijken we enorm naar uit." Ook verwacht de financieel directeur een groei van het operationele bedrijfsresultaat dit jaar.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.