Verkoop PlayStation 5 stuwt Nederlandse gameomzet

2024-05-15T15:38:41.000+02:00

AMSTERDAM (ANP) - De totale omzet van de Nederlandse videogamebranche is vorig jaar met 20 procent gestegen tot 1,5 miljard euro. Deze sterke groei komt vooral door de toenemende verkoop van PlayStation 5-consoles. Dat meldt Videogames Federatie Nederland (VGFN), een brancheorganisatie van Nederlandse videogame-uitgevers.

In 2022 was de console van Sony minder goed leverbaar omdat er chiptekorten waren door de coronapandemie. "Vanaf begin 2023 keerde de situatie volledig om en begon de Nederlandse consument massaal PlayStation 5-consoles te kopen", stelt VGFN.

De Nintendo Switch bezet de tweede plek als best verkochte spelcomputer in Nederland, gevolgd door de Xbox op drie. Ook de VR-headsets van Oculus en Meta behoren volgens de organisatie tot de best verkochte consoles in 2023.

EA Sports FC 24

EA Sports FC 24 is de best verkochte videogame in Nederland. Hogwarts Legacy staat op de tweede plaats, gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare III. Ook The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en FIFA 23 werden goed verkocht.

"Onze industrie is een onmisbare vorm van entertainment geworden. Videogames leveren naast entertainment ook een aantoonbare bijdrage aan de ontwikkeling van sociale en digitale vaardigheden en zorgen voor grotere affiniteit met bèta/technische beroepen", stelt VGFN.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.