Skoda mengt zich in goedkope stekkerauto-markt

2024-03-15T12:49:51.000+01:00

PRAAG (ANP/DPA) - Autofabrikant Skoda gaat ook een betaalbare, kleinere elektrische auto bouwen. De Tsjechische dochteronderneming van Volkswagen gaat daarmee de concurrentie aan met Japanse, Koreaanse en Chinese automerken die de Europese markt voor elektrische auto's al hebben betreden.

"We zijn klaar voor strijd", zei Skoda-topman Klaus Zellmer vrijdag. De stekkerauto genaamd Epiq gaat rond de 25.000 euro kosten. Die prijs is vergelijkbaar met andere goedkopere elektrische modellen van Dacia, Renault en Smart. De auto wordt volgend jaar gepresenteerd, aldus het bedrijf.

Skoda "respecteert" de Japanse, Koreaanse en Chinese concurrentie in Europa, zegt de topman. "We moeten onderdeel zijn van de competitie. Dat is waar het bij Skoda om draait."

Volkswagen zou mogelijk een accu-fabriek in Tsjechië gaan bouwen, maar besloot een paar maanden geleden om dat voorlopig niet te gaan doen. Die plannen zijn nog niet volledig van de baan. "We gaan dat gesprek weer aan", zei Zellmer.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.