Omzetdaling Warner Bros. door stakingen en minder advertenties

2024-05-09T14:49:44.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery had het afgelopen kwartaal last van een zwakke advertentiemarkt en stakingen van acteurs in Hollywood. Hierdoor daalde de omzet tot minder dan 10 miljard dollar (9,3 miljard euro). Dat is 7 procent minder vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, werd donderdag bekend.

Het nettoverlies kwam uit op 966 miljoen dollar, deels veroorzaakt door herstructureringskosten. De resultaten van het bedrijf achter filmstudio's, tv-zenders CNN en Discovery en streamingplatform HBO Max, waren beneden de verwachtingen van marktkenners.

Het entertainmentconcern had in het laatste kwartaal van vorig jaar ook al een tegenvallende driemaandsperiode achter de rug door stakingen in Hollywood. Hierdoor kwamen de opnames van een aantal nieuwe films en series stil te liggen.

Computergames

De verkoop van computergames ging in het eerste kwartaal volgens Warner Bros. Discovery "aanzienlijk" omlaag. Deze daling schrijft het bedrijf toe aan de sterke prestaties in hetzelfde kwartaal vorig jaar, vooral door de populariteit van Hogwarts Legacy, een spel gebaseerd op de Harry Potterboeken. Daarbij vielen de inkomsten uit een nieuwe game, Suicide Squad: Kill the Justice League, tegen. Ook de inkomsten uit advertenties bij de tv-zenders van het concern liepen terug.

Volgens persbureau Bloomberg heeft topman David Zaslav zijn medewerkers opdracht gegeven om naar extra mogelijkheden te zoeken om kosten te besparen. Dat kan betekenen dat er nog een ontslagronde aankomt. Vorig jaar schrapte het bedrijf al meer dan 2000 banen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.