Kantoor: 12.000 bakfietsbezitters Babboe melden zich voor claim

2024-04-03T02:33:34.000+02:00

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 12.000 gedupeerde bakfietsbezitters van het merk Babboe hebben zich gemeld bij een van de claimsites van advocatenkantoor Birkway, meldt het kantoor. Dat zijn er 3500 meer dan een week geleden. Birkway onderzoekt de mogelijkheden voor compensatie voor de gedupeerden.

Eerder op de dag maakte Babboe bekend dat 22.000 bakfietsen worden teruggeroepen om veiligheidsrisico's. Het gaat om een derde van alle bakfietsen. De eerste modellen worden in Nederland en Duitsland medio april opgehaald, daarna volgen andere landen.

De fietsfabrikant kwam eerder dit jaar in opspraak omdat verschillende bakfietsmodellen onveilig bleken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert daarom een strafrechtelijk onderzoek uit naar Babboe.

Birkway ziet het bericht van Babboe als een "enorme bekentenis". "De bekentenis dat alle genoemde fietsen ook echt een veiligheidsrisico hebben, is ook meteen het enige duidelijke aan het bericht, want het roept verder behoorlijk wat vragen op."

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.