Ajax omhoog op negatief Damrak

2024-04-02T18:09:31.000+02:00

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak stond Ajax dinsdag in de belangstelling na de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. Hij wordt verdacht van handel met voorkennis. De Amsterdamse club zegt van plan te zijn de samenwerking "permanent te beëindigen". Het aandeel Ajax opende dinsdagochtend in het rood bij de kleinere fondsen in Amsterdam, maar sloot met een koerswinst van 1,5 procent.

Verder namen beleggers een afwachtende houding aan na de koersstijgingen van afgelopen week. Daarbij zorgde een lagere opening van Wall Street voor een domper. De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, sloot een fractie lager op 881,42 punten. Vorige week bereikte de index nog de hoogste stand ooit.

De MidKap verloor 0,6 procent op 924,36 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt moesten de winsten van eerder op de dag inleveren en verloren tot 1 procent. Beleggers in Europa keerden terug van een lang paasweekend, want op Goede Vrijdag en tweede paasdag waren de markten gesloten.

Waterzuivering

In de AEX ging Shell (plus 3,2 procent) aan kop. Het energieconcern profiteerde van een gestegen olieprijs. Ook chiptoeleverancier Besi was gewild met een 1,8 procent hogere koers. Dat had te maken met een adviesverhoging door de Britse bank Barclays. Adyen kreeg een adviesverhoging door beleggingsadviseur Evercore ISI, maar verloor 0,4 procent.

NX Filtration maakte bekend een nieuwe opdracht te hebben van het Canadese Delco Water voor zijn waterzuiveringstechnologie. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht. Het aandeel klom 2 procent op Beursplein 5.

Op de valutamarkt was de euro dinsdag bij het slot van de handel 1,0768 dollar waard. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 84,94 dollar en Brentolie werd 1,4 procent duurder op 88,65 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.