Wat betekent Bid Only

Terug naar overzicht

Er kunnen situaties optreden waarbij u enkel biedprijzen voor een bepaalde Sprinter ziet. Hieronder vindt u de meest voorkomende oorzaken.

Sprinter uitverkocht

Het is mogelijk dat er door ING geen laatprijzen getoond worden voor bepaalde Sprinters. Een van de redenen is dat voor een specifieke Sprinter het maximale aantal dat verkocht kan worden is bereikt en de Sprinter zodoende (tijdelijk) is uitverkocht. U kunt op dat moment uw bestaande positie enkel nog verkopen. Mocht u positie willen opbouwen in een Sprinter dan zijn enkel de Sprinters beschikbaar waarvoor wel laatprijzen worden afgegeven.

AFM-maatregelen (vanaf 1 oktober 2021)

In de publicatie van de AFM van het Besluit beperkingen aan turbo’s van 30 juni 2021 (het Besluit) legt de AFM de uitgevende instellingen van turbo’s en Sprinters onder andere beperkingen op aan met betrekking tot de maximale hefboom. Om te voldoen aan deze restricties zal ING geen laatprijzen tonen voor Sprinters die een hogere hefboom hebben dan het door de AFM in het Besluit gestelde maximum. Er gelden per onderliggende waarde en/of asset class verschillende maximale hefbomen. U kunt hier meer over lezen op de website van de AFM.

Gevolgen voor de belegger

  • ING zal geen laatprijzen meer tonen als de maximale hefboom overschreden wordt
  • ING kan de Sprinters waarvan geen laatprijs wordt getoond op dat moment enkel nog van u terugkopen
  • ING zal weer laatprijzen tonen als de hefboom van de Sprinter onder de maximale hefboom komt

Gevolgen CATS

  • Als u handelt via het CATS platform zult u in het geval dat er geen laatprijs getoond wordt, enkel de biedprijs en het volume zien.

Gevolgen Euronext

  • Op Euronext ziet u een orderboek dat kan bestaan uit orders van meerdere partijen. Als ING stopt met het afgeven van laatprijzen, kunnen er orders van andere partijen zichtbaar worden. Door het model van Euronext kan er slechts handel plaatsvinden op prijzen die dicht bij de theoretische waarde van het product liggen. Als u uw Sprinter wilt verkopen, kunt u de biedprijs aanhouden die door ING getoond wordt, deze vindt u in het orderboek of op https://www.ingsprinters.nl

In het geval dat het orderboek op Euronext geblokkeerd is, kunt u een market/bestens verkooporder opgeven. Uw order zal dan worden uitgevoerd tegen minstens de geldende biedprijs die ING afgeeft.