Sprinters selecteren en kopen

Terug naar overzicht

“Hoe kies ik de juiste Sprinter?”, is een veel gestelde vraag. U start met het selecteren van een onderliggende waarde. Dit kan bijvoorbeeld een aandeel of index zijn. Als u een stijging verwacht, kiest u voor een Sprinter Long, bij een daling kiest u voor een Sprinter Short.

Sprinter of Sprinter BEST?

Hierna kunt u kiezen tussen een Sprinter of een Sprinter BEST. Het belangrijkste verschil is dat de hefboom van een Sprinter BEST over het algemeen hoger is dan bij een normale Sprinter. Echter, een Sprinter BEST keert geen restwaarde uit als het stop loss-niveau bereikt wordt, een Sprinter vaak wel.

Hoe kiest u het juiste stop loss-niveau?

De belangrijkste afweging is de keuze van het stop loss-niveau, dit is ook van invloed op de hefboom van de Sprinter. Er zijn verschillende stop loss-niveau’s beschikbaar. Sprinters met een hoge hefboom vergen een relatief kleine investering. Daarentegen is er een grotere kans dat het stop loss-niveau bereikt wordt als de koers het van onderliggende aandeel tegen uw visie in beweegt. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een Sprinter met een stop loss-niveau dat verder van de koers van het onderliggende aandeel ligt.

Hoe koopt u een Sprinter?

Als u een Sprinter heeft geselecteerd die bij uw visie past, log dan in bij uw broker. Als u de ISIN code van de Sprinter in het zoekscherm invult, verschijnt automatisch de gewenste Sprinter. Nadat u de Sprinter heeft gekocht, kunt u de Sprinter altijd blijven volgen via uw portefeuille bij uw broker of deze website.

Te veel Sprinters kopen

Bij een Sprinter met een stop loss-niveau dicht bij de actuele koers is de eigen inleg relatief laag. Een veel gemaakte fout is dat beleggers zich laten verleiden door deze relatief lage prijs van de Sprinter en bijvoorbeeld meteen 1,000 Sprinters kopen. Hierbij betekent elke beweging van € 1 in het aandeel, € 1,000 euro in de Sprinter positie. Hierbij loopt u een heel ander risico dan de aandelenbelegger die bijvoorbeeld 100 aandelen heeft.

Te weinig spreiden

Sommige beleggers zijn zo enthousiast over een aandeel dat ze een te groot bedrag in een Sprinter investeren. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw visie niet uitkomt. Een goede beleggingstip is om wat spreiding aan te brengen in uw portefeuille. Met beleggen in Sprinters kunt u gemakkelijk met een kleiner bedrag een positie innemen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om een goede spreiding aan te brengen in uw portefeuille.