Beleggingstips voor handelen in Sprinters

Terug naar overzicht

Het is belangrijk is dat u de werking van een Sprinter goed begrijpt. Met deze beleggingstips kunt u de meest gemaakte fouten met Sprinters voorkomen.

  1. Te scherp stop loss-niveau Sprinters met een stop loss-niveau dicht bij de koers van het aandeel vergen een relatief kleine investering. Het lijkt dan ook aantrekkelijk om een Sprinter van bijvoorbeeld € 0,50 te kopen. Uit het volgende voorbeeld blijkt dat dit niet altijd een goed idee is: Stel, u heeft een Sprinter Long en het aandeel daalt slechts een klein beetje, het kan dan voorkomen dat de Sprinter het stop loss-niveau bereikt. Het kan daarom beter zijn om een Sprinter te kiezen met een lager stop loss-niveau. Hierdoor wordt uw Sprinter niet meteen beëindigd als de koers van het aandeel even tegen uw visie in gaat.
  2. Te veel Sprinters kopen Bij een Sprinter met een stop loss-niveau dicht bij de actuele koers is de eigen inleg relatief laag. Een veel gemaakte fout is dat beleggers zich laten verleiden door deze relatief lage prijs van de Sprinter en bijvoorbeeld meteen 1,000 Sprinters kopen. Hierbij betekent elke beweging van € 1 in het aandeel, € 1,000 euro in de Sprinter positie. Hierbij loopt u een heel ander risico dan de aandelenbelegger die bijvoorbeeld 100 aandelen heeft.
  3. Te weinig spreiden Sommige beleggers zijn zo enthousiast over een aandeel dat ze een te groot bedrag in een Sprinter investeren. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw visie niet uitkomt. Een goede beleggingstip is om wat spreiding aan te brengen in uw portefeuille. Met beleggen in Sprinters kunt u gemakkelijk met een kleiner bedrag een positie innemen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om een goede spreiding aan te brengen in uw portefeuille.